Kitekintés 2021. augusztus 1. 16:20 menedzserguru.hu

Az utilitarizmus eszméje

Ez az eszmeiség szemben áll az egoizmussal, amely azt hirdeti, hogy minden embernek csak a saját javával kell foglalkoznia, figyelmen kívül hagyva a többi embert és az ő cselekedeteinek rájuk gyakorolt hatását. Az utilitarizmus értelmében ugyanis nemcsak a cselekvő boldogsága határozza meg a cselekedet jó voltát, hanem mindenkié, akire az adott cselekvés hatással van vagy lehet. Alapkérdése “Mit kell tennie egy embernek?”

 

Önfejlesztés 2021. augusztus 1. 16:00 Vaszari András

A kisujj-segítség

Aki jár edzőterembe, gyakran láthatja, hogy az edzők vagy a sporttársak a fekvenyomó padokon dolgozóknak a következő súlyhatár eléréséhez úgy segítenek, hogy a kisujjukkal a rúd alá nyúlnak, és egy nagyon picit rásegítenek az emelésre. Ez történhet olyankor is, amikor valakinek a 30 kg már megy, de a 32 még nem, vagy a 120 kg már megy, de a 125 még nem. Ilyenkor segít az edző vagy valamelyik edzőtárs a kisujjával. Néhány ilyen alkalom után azután már bírja az izom, nincs további szükség a segítségre. Vagy csak akkor, ha újabb szintet akar lépni, miután az adott szinten megerősödött. Ennek analógiájára…

 

Cégfejlesztés 2021. július 28. 12:00 Vaszari András

A készségesség, mint profit termelő erőforrás

A készségesség egyfajta hozzáállás másokhoz. Az embernek emberhez való viszonya. Az embereknek emberekhez való viszonya. Magunknak vagy munkatársainknak az ügyfelekhez, vásárlókhoz, üzleti partnerekhez és minden más érdekgazdához való viszonya, amit a másik fél a mindennapokban a magatartásunkon illetve a viselkedésünkön keresztül érzékel.